Een professional injecteert Botulinum Toxine (Botox) in elk haarzakje. Botulinumtoxine is meestal een eiwitcomplex dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum. Het wordt gebruikt om de spiersamentrekking in specifieke delen van het gezicht te stoppen. Voorheen werd dit Botulinum Toxine vooral gebruikt voor de behandeling van beroertes van het ooglid.

Hoe gaat het in zijn werk? De Botuline Toxine wordt direct geïnjecteerd in de mentale oorzaak van de wenkbrauw tatoeage. Dat wil zeggen dat de plaats waar Botuline Toxine wordt geïnjecteerd, gelijktijdig wordt geïnfecteerd met behulp van een Compactuzide sponspunt. De sponspunt wordt gebruikt om de Botuline Toxine zachtjes in het voorhoofd te drukken. Terwijl het wordt geïnjecteerd, vloeit een lijn van roze of rode bloedcellen in het vette spierweefsel van het wenkbrauwgebied. Het vette deel van de wenkbrauw wordt dan naar buiten verplaatst naar de zijkant van de neus. Het wenkbrauwpigment wordt dan op de nieuwe plaats geïnjecteerd, meestal met een kohlpotlood.

Wat gebeurt er nadien? Een week na de ingreep moeten de oogdruppels regelmatig worden gecontroleerd. Als er een opmerkelijke verbetering is opgetreden in de donkere kringen onder de ogen, kunt u teruggaan naar uw chirurg.

Er is een klein risico verbonden aan het tatoeëren van wenkbrauwen. Daarom is het raadzaam het gebied rond de wenkbrauwen voor de procedure te verdoven met een verdovende crème. Een wenkbrauw tatoeage op het onderste ooglid is nog moeilijker. Het is raadzaam om de tatoeage na een week te wissen.

Wat gebeurt er tijdens de procedure?

De procedure begint met het injecteren van de Botulinum Toxine in het voorgetrainde haarzakje van de wenkbrauw. Vervolgens zal de esthetische arts een gesteriliseerde naald op het haarzakje van de wenkbrauw plaatsen. De naald zal niet in de oogbol zelf worden gestoken, maar in de haarwortel van de wenkbrauw. Dit is om ervoor te zorgen dat het toxine zich niet naar andere delen van uw lichaam verspreidt.

Nadat de botulinumtoxine in de haarwortel van de wenkbrauw is geïnjecteerd, trimt of knipt de esthetisch arts het overtollige wenkbrauwhaar weg. Het resterende haar wordt vervolgens in het wenkbrauwzakje geïnjecteerd. Ook hier geldt dat de naald niet in de oogbol mag worden gestoken. In plaats daarvan moet de naald in de haarwortel van de wenkbrauw worden gestoken. Zelfs als het pincet wordt gebruikt om verdwaalde haren te verwijderen, moet het worden gesteriliseerd tegen biologische organismen. Esthetische mannen en vrouwen moeten ervoor zorgen dat het te behandelen gebied schoon en steriel is. U moet uw handen wassen met water en zeep voordat u een injectie met botulinumtoxine krijgt. Er moet een steriele naald worden gebruikt en het gebied moet worden afgedekt met steriel gaas.

Nadat de injecties zijn genezen, kunt u weer aan het werk of uw gewone dagelijkse activiteiten hervatten.

Hoe zijn de resultaten?

Binnen vier tot acht weken zult u veranderingen merken. U kunt last hebben van blauwe plekken of zwellingen, maar dit zou niet oncomfortabel moeten zijn.

Over het algemeen kan men na 4 tot 9 maanden een verschil zien. U bent welkom in de kliniek voor een vervolginjectie.

Ik heb een paar vragen voor je…

Als u nog een injectie met Botulinum Toxine (gewoonlijk Botox genoemd) gaat krijgen, moet u die dan nog een keer krijgen voordat u 18 jaar bent?

Uit onderzoek naar de oorzaken van overmatige veroudering van het gezicht en verschillende behandelingen van overmatige veroudering van het gezicht, wordt niet verwacht dat het op dezelfde manier werkt. De gezichtsspieren die met Botulinum Toxine TGA (TM) worden geïnjecteerd, raken verlamd (TM). Het is niet echt een spierverslapper omdat er "downtime" (ontsteking) van de gezichtsspieren optreedt tijdens de Botox-behandeling. Het resultaat is dat de gezichtsspieren niet in staat zijn om samen te trekken en rimpels te veroorzaken. De algemene resultaten zijn vergelijkbaar met een injectie met spiercortisone.

Trouwens, ik dacht dat Botuline toxine misschien wat "bijwerkingen" zou kunnen veroorzaken…Zweet…Pijn…Maar het is niet erg waarschijnlijk dat een spier wordt geïnjecteerd met Botuline Toxine. Dat is de manier waarop de behandeling is.

En als u zich zorgen maakt over de "bijwerkingen" van Botulinum Toxine, dan zijn er veel betere manieren om daar vanaf te komen. U kunt een laser facelift krijgen, of zelfs een hele lichaamslift. Veel sneller en zonder de huid te beschadigen, wat Botulinum toxine is.

Als ik af en toe zware wallen onder mijn ogen heb, moet ik mezelf er letterlijk aan herinneren dat het leven gebreken heeft. Ik moet mezelf eraan herinneren dat er dingen zijn die ik niet in de hand heb – zoals rimpels. Ik heb geen controle over de hand die naar mijn wallen wijst of de seizoensveranderingen die met mijn huid gebeuren. Ik blog over. En, als ik niet graag veel make-up op mijn haar draag…nou, dat is nog iets waar ik geen controle over heb. Oh, maar ik weet wel dat ik niet alleen ben.