Voor de test moet u er rekening mee houden dat u de vragenlijst binnen 4 uur moet afwerken. Je toont 4 uur voltooiing als je 58% op de schriftelijke test en 40 uur als je 68%I dan kunt u het praktische examen. Voor het praktijkexamen moet u 5 uur rijervaring aantonen, dit is een van de verplichte oefeningen naast het theorie-examen. Dit examen telt 50 vragen met een huidig slagingspercentage van 43,47.

Bij het examen Flebotomie wordt een bloedmonster van 2 milliliter afgenomen. Dit bloedmonster is voor een bloedonderzoek en het resultaat wordt gebruikt in de bloedbank. U moet een plaats voor de venapunctie kiezen, de keuze van de plaats noteren en een reeks anatomische voorstellingen voor de venapunctie maken, zoals hoe u het bloed van een patiënt moet afnemen. Dit alles is om ervoor te zorgen dat u in staat bent om een kwaliteitsmonster te geven.

Zelfevaluatie en prestatie-evaluatie

De bloedafnametest en de evaluatie van uw prestaties vinden plaats nadat u de schriftelijke test hebt afgelegd en de rijtest hebt afgelegd. U moet uw prestaties op deze twee gebieden beoordelen voordat u besluit het rijexamen af te leggen.

Het controleren van uw rijvaardigheid

Na bij te dragen aan vele ongevallen, bent u verplicht om uw rijvaardigheid te controleren op een geldige werking voordat u het rijexamen kunt afleggen. U kunt deze vaardigheden zelf controleren door op een openbare weg te rijden en u te melden bij de dichtstbijzijnde rijinstructeur.

Verkeersborden lezen

De eerste 10 jaar van het rijden zijn de meest voorkomende, maar vergeet niet – tijd is de beste factor die er is. Je kunt jezelf een back-up geven en jezelf wat moeite besparen en, tegelijkertijd, wat geld besparen.

Defensief rijden

In deze zone moet je op de verkeersborden letten en niet alleen op de weg rijden maar ook opletten wat andere bestuurders denken. De beste manier om dit te bereiken is door de rijmodus in te schakelen.

De instructeur kan u hierin begeleiden door u een oefenexamen te geven dat u kunt scoren. Je krijgt een voldoende, ook als je het examen niet hebt afgelegd. Die test zal gaan over uw vaardigheden en kennis van de verkeersregels en -reglementen.

Gevarenwaarnemingstest

Dit onderdeel van het examen is gericht op uw waarnemingsvermogen. U krijgt 14 videofragmenten en 24 beeldvoorbeelden te zien. Dit deel van de test omvat zowel redeneer- als gevaarwaarnemingstests. U moet in staat zijn deze clips en beeldmonsters te herkennen.

Gewoon veilig rijden

U wordt gevraagd te parkeren op een afgesloten baan in een woonwijk. U bent zojuist langs deze normen gereden. Vervolgens wordt u langs nationale en belangrijke symbolen & normen gereden, zonder T-kruisingen. De test duurt 45 minuten. De test wordt uitgevoerd op een computer en het laat de kandidaat zijn/haar gevaar perceptie, besluitvorming, gevaar begrip, visie, zij- en achterzicht rijden meten. Dit is een computerondersteunde test.

Punctualiteit

U moet de lessen bijwonen, inclusief de lessen voor het praktische rijexamen. U moet zich regelmatig melden voor een controle en om het praktijkexamen af te leggen. Dit is een vereiste, dus zorg ervoor dat u aanwezig bent.

Voor het examen

U moet de verkeersregels doornemen om een idee te krijgen van het eigenlijke examen. Het examen wordt om de vier jaar gehouden. Voor het examen moet je een verbintenis krijgen waarin wordt uitgelegd waarom je het examen moet afleggen en waarvoor het dient.

De wegcode is beschikbaar op de website van de regering. Nadat je het hebt gelezen, wil je misschien een exemplaar vinden om je te helpen studeren. Het bevat actuele en historische informatie.

Het eigenlijke examen heeft cursussen over aspecten van verkeersveiligheid, rijgedrag en de verkeersregels. Voorbereiding is een zeer belangrijk onderdeel van dit examen. Misschien weet u dit niet, maar het waarnemen van gevaren is een belangrijk aspect van uw examen.

Een voorbeeld van de verkeersregels is beschikbaar op het internet. Het kan de moeite waard zijn dit document eens nader te bekijken.

De wegcode is voor het laatst bijgewerkt in april 2010. Lees meer over de laatste wijzigingen die in de wegcode zijn aangebracht.