Auto wrappen door een specialist | Presto Dimensions

Bij het beslissen welke auto wrap te gebruiken voor uw voertuig, moet u rekening houden met een paar factoren. U zult willen zien hoe lang de film kost per toepassing, welke optie krijgt de beste kwaliteit van de dekking, en al dan niet u wilt een verwijderbare toepassing. Er zijn vele factoren te overwegen bij het toepassen van auto wrap voor de bescherming van uw voertuig.

Wanneer correct toegepast, helpt de auto wrap om het voertuig te beschermen tegen verlies en permanente schade. Al het water of vuil dat in contact komt met de lak zal worden weggeveegd, en een coating aangebracht op het voertuig wordt ineffectief na een korte hoeveelheid tijd. Hierdoor blijft het voertuig blootgesteld nadat de installatie is stopgezet, waardoor zowel tijd als geld wordt verspild als de coating in de eerste plaats niet correct is aangebracht. Als deze factoren niet worden vastgesteld, wordt uw voertuig in de toekomst opnieuw kwetsbaar voor schade. U kunt de informatie in dit artikel in uw voordeel gebruiken om een dergelijke situatie te vermijden.

Wanneer het weer bijzonder slecht is, met hevige regens of zeer koude temperaturen, wordt de toepassing van auto wrap absoluut noodzakelijk. Voortdurende en herhaalde neerslag kan ervoor zorgen dat het vinyl beschadigd en vergeeld raakt, waardoor het onmogelijk wordt om de bijbehorende weersomstandigheden van de coating te verwijderen. Uiteindelijk pelt de coating van de dunne lijmlaag die overblijft. Hierdoor parelt het water en wordt de film breekbaar.

Van nature is de auto wrap een verwijderbaar proces. Gedurende de levensduur van de auto of bestelwagen, als u het exterieur schoonmaakt of onderdelen toevoegt zoals spoilers, bumpers of legeringen, moet de folie periodiek worden verwijderd om de oorspronkelijke afwerking terug te krijgen.

Om auto wrap aan te brengen, moet u eerst een fijne nevel van het product op de auto spuiten. Een fijne nevel is essentieel omdat het product dan volledig kan worden geabsorbeerd en in het oppervlak kan worden gewerkt. De ramen van de auto of het busje zijn meestal bedekt, en een lichte veeg is alles wat nodig is om het product te tonen. Na het afvegen is de auto klaar voor gebruik. Voor het beste resultaat, zorg ervoor dat de ramen bedekt zijn en de deuren gesloten zijn.

Wanneer een rol auto wrap folie wordt aangebracht, plaats de folie dan tussen de binnenste rubberen afdichtingen rond de voorruit, hetzij van binnenuit of van buitenaf. Dit is waar de temperatuur het meest intens zal zijn, zodat de warme lucht zijn weg door de folie vindt. Als u open ramen gebruikt met de folie erop, kan de folie volledig in het glas worden opgenomen.

Wanneer het voertuig gecoat en droog is, trimt u de randen met een scheermesje voordat u het verwijdert. U kunt een scheermesje gebruiken om een hoekje op te lichten of een vinger om de folie te openen. Na verwijdering moet de sierstrip opnieuw worden aangebracht. Zorg ervoor dat u hetzelfde proces gebruikt voor alle randen die verwijderd moeten worden.

Voor de beste resultaten, breng auto wrap aan in een goed geventileerde ruimte, weg van het product. Leg de wrap erop, zet de lucht aan en laat de folie uitharden. Laat de folie zitten en neem meteen het scheermesje of een scheerkrabber en verwijder de coating. Gelieve de scheermesjes weg te gooien zodra de auto of bestelwagen droog is. Elk ander metaal zal de effecten van de wrap tonen en het kan de lak van de auto beschadigen.

rantsoen

De belangrijkste vraag die een klant meestal zal stellen alvorens een auto wrap job aan te vatten is welk type glans zal worden geproduceerd door de spray. glans verwijst naar de afwerking en hoe helder het is, en voor veel producten worden de termen ‘remstof’ of ‘hoogglans’ vaak gebruikt. glans wordt geproduceerd wanneer een heldere film op een heldere ondergrond wordt gelegd, zoals een auto. Afhankelijk van de afwerking van het voertuig of de applicatietechnieken, kan glans een kortstondige glans zijn of een zeer snelle, die na enkele weken of maanden vervaagt. Auto laten wrappen

Er zijn twee soorten aangebrachte glans. De eerste is doorschijnend, en ook deze wordt gebruikt bij het tinten van autoruiten. Doorschijnende glans kan worden gebruikt om krassen en spaanders te bedekken, om een vlak uiterlijk te geven aan vensterlatten, zijraamlijsten en sierlijsten, en soms het dak van opleggers met tiende wielen. Het voordeel van doorschijnende glans is dat kleine stofdeeltjes zich niet aan het oppervlak hechten, zodat ze regelmatig kunnen worden opgetild en gereinigd. Het nadeel is dat er dan een beetje Respond op het voertuig wordt aangebracht. Dit kan leiden tot “tinging” of afbladderen van de raamfolies. Het resultaat is dat er geen extra glans wordt aangebracht en dat de raamfolies inkepingen en krassen niet herstellen en dat afbladdering niet wordt verwijderd. De andere soort glans, drukgevoelig genoemd, be├»nvloedt het uiterlijk op het gelijmde oppervlak. Hierbij wordt de folie voortdurend op het oppervlak gerold en wordt er voortdurend product op aangebracht om eventuele bewegingen van de coatingbekken te beperken. Vanwege het type coating dat wordt gebruikt, vereist dit soort afwerking een beetje verzachting en afkoeling voordat volledige uitharding plaatsvindt.